Despre proiect

Ideea proiectului mi-a venit in urma unei autoanalize pe care am facut-o pe drumul spre casa din ultima excursie – Maroc 2013 sau Africa 2013 cum imi place mie sa ii spun……ca suna mai bine.

Mi-am dat seama ca o buna scuza pentru a nu face ceea ce trebuie sa faci este sa zici ceva in felul urmator: oricat incerci sa faci acel lucru “daca ii sa nu iasa, nu iasa”. Ideea este ca am facut doar ceea ce trebuia sa fac, ceea ce era cuminte, normal, frumos, util, destul de multi ani de zile si ca rezultatele nu au fost cele pe care mi le-am dorit. Bunavointa a fost, eu am incercat, daca am vazut ca nu se poate si nu se poate, asta este. Trebuie facut ceva. Ok.

La o prima analiza mi-am dat seama ca pentru a realiza acest proiect care se poate intinde pe distanta unui an sau peste am nevoie de timpul ala si de ceva bani. Evident ca si eu ca si toti cei cu care am discutat despre asta, nu am nici timpul si nici banii pentru a face asta, deci m-am hotarat ca musai trebuie facuta.

Atunci cand planifici ceva in genul asta este greu sa rezisti tentatiei de a baga in proiect cat mai multe obiective. Obiectivele in cazul asta se chema continente, tari de pe ele, locuri din tarile alea. Bun. Sa o luam cu inceputul. Continente, 7 in total, dupa unii numai 6 sau 5. Unul dintre ele e plin de gheata, deci peste ala sarim. Mai raman 6. Tari, cat mai multe de pe fiecare continent, daca tot mergi in America cum sa nu mergi pana in Alaska. Daca tot mergi in America de Sud, cum sa nu mergi pana in Tara de Foc. Daca tot ai fost in Maroc si zici ca de fapt ai fost in Africa, atunci de ce sa nu chiar mergi in Africa, asa toata Africa de la Nord la Sud. Daca tot ajungi pana in Australia ar fi pacat sa nu dai o fuga pana in Noua Zeelanda. Daca tot ajungi in Japonia, asta musai trebuie sa se intample in luna in care infloresc ciresii. Si daca tot ajungi in Rusia si scapi cu viata de cantitatile imense de vodka pe care trebuie sa le consumi acolo pentru a putea vorbi limba locala, atunci musai trebuie sa mergi pana in nord la Magadan si pana in vest in capatul Kaceatkai . Si apoi sa nu uitam Mongolia, Tarile Baltice…si cam asta e.

As mai putea spune multe….si am sa o si fac…dar putin mai incolo. La sectiunea dedicata, adica, “Evenimente in desfasurare”.